Over Huis voor Leefstijl en Gezondheid

Wat is Huis voor Leefstijl en Gezondheid?

Huis voor Leefstijl en Gezondheid biedt individuele leefstijl trajecten aan mensen die hulp nodig hebben veranderen van hun leefstijl. Iedere leefstijl is uniek en identiek, maar niet altijd gezond en duurzaam. Leefstijlcoaching is gericht op het motiveren en begeleiden van mensen die gezonder willen leven. Hierbij kijken we naar jouw eigen doelen en mogelijkheden.

Naast individuele coaching bieden wij ook in samenwerking met Medicamus en SimpleFood het GLI-traject “Beweegkuur” aan.

Voor kinderen/gezinnen bieden wij leefstijltrajecten aan die vanaf januari 2024 vergoed zullen worden door de zorgverzekering.

Wie kom je tegen bij HVGL?

Huis voor Leefstijl en Gezondheid is opgericht door Paulien Haagen-Kieft. Als sportfysiotherapeut zag zij binnen haar behandelingen een tekort aan kennis over leefstijl. Daarom is zij in 2021 gestart met de opleiding tot Leefstijlcoach. Ook maakt zij zich zorgen over de leefstijl/gezondheid van kinderen, wat ervoor zorgde dat zij in 2023 ook de opleiding tot kinderleefstijlcoach/gezinscoach volgde. Om deze coaching onder een dak aan te bieden is zij gestart met Huis voor Leefstijl en Gezondheid. Een plek waar je terecht kan om op je eigen manier te werken aan je eigen leefstijlverandering.

Welke methode gebruikt HVGL?

Binnen de coachingstrajecten wordt er altijd naar de individu gekeken die tegenover de leefstijl-coach zit. Het individu wordt persoonlijk begeleid naar eigen doelen. Daar wordt wel kritisch gekeken naar de haalbaarheid hiervan, maar de doelen worden altijd in overleg vastgesteld. Om tot deze doelen te komen wordt er gebruik gemaakt van de 6 Pijlers van Gezondheid of Positieve Gezondheid. Vind jij het prettig om te bewegen tijdens de coachingsgesprekken, dan kan de coaching ook tijdens bijvoorbeeld een wandeling.

Geeft HvLG ook workshops of in-house (of in-company) trainingen?

Ja, ook dit is mogelijk. Mail via het contactformulier. Er wordt contact met je opgenomen om de mogelijkheden te bespreken.