Kinder leefstijlcoaching

Kinderleefstijlcoaching en/of gezinscoaching

Als ouder wil je natuurlijk dat je kind in goede gezondheid opgroeit. Dat het gelukkig is en onbezorgd kan genieten van het kindzijn. Je wilt dat je kind goede keuzes kan maken in gezonde voeding, beweging, ontspanning, slapen en energie. Als kinderleefstijlcoach en gezinscoach kan ik je hierbij helpen


Als kinderleefstijlcoach en gezinscoach begeleid ik gezinnen naar een gezonde leefstijl. Een kind kan namelijk niet zonder zijn ouders, broers/zussen. De keuzes die één gezinslid maakt, heeft invloed op de rest van het gezin. Ik kijk met een mooi woord dus naar jullie ‘gehele systeem’. En samen onderzoeken we naar welke keuzes er gemaakt kunnen worden zodat iedereen kan werken aan een gezonde leefstijl.

Starten met leefstijlverandering

We starten eerst met een kennismaking bij jullie thuis. Hierin bekijken we welke vragen jullie hebben en wat ik voor jullie kan betekenen. Om jullie doelgericht te kunnen helpen maak ik gebruik van de zes pijlers voor een gezonde leefstijl. Ik vertel jullie niet wat jullie moeten doen, maar samen ontdekken we wat jullie kunnen en willen doen om jullie gezinsdoel te behalen.

Voorbeelden van onderwerpen zijn onder andere:

  • Hoe eet mijn kind gezond
  • Wat is verstandig qua schermtijd/gametijd voor mijn kind
  • Mijn kind heeft overgewicht, wat kan ik doen?
  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn kind kan omgaan met stress/spanning?
  • Mijn kind is erg vermoeid, hoe kan hij/zij een betere nachtrust krijgen?
  • Ik ben gescheiden, maar hoe zorg ik ervoor dat mijn kind wel structuur behoud in zijn/haar leven?

Natuurlijk kunnen jullie een andere hulpvraag hebben, maar samen kunnen we bekijken waar jullie hulp bij nodig hebben. Tijdens de sessies zijn we op een actieve manier aan de slag om leren over gezondheid leuk te maken.