GLI Beweegkuur

GLI staat voor Gecombineerde Leefstijl Interventie

Huis van Leefstijl en Gezondheid biedt in samenwerking met de huisartsen van Medicamus, de diëtisten van Simpl Food, en de buurtsportcoaches van Interaktie de Gecombineerde Leefstijl Interventie Beweegkuur aan. 

Om dit traject te kunnen doorlopen heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Je moet dan een gezondheidsrisico op leefstijlgerelateerde aandoeningen hebben door overgewicht. En wat nog belangrijker is, je moet gemotiveerd zijn om er iets aan te doen. 


Vergoeding en programma

Hulp bij een gezonde leefstijl via de Beweegkuur wordt per 1 januari 2019 vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekeraar. Doordat de BeweegKuurGLI wordt vergoed vanuit de basisverzekering komt deze effectieve interventie breder beschikbaar voor mensen met overgewicht en obesitas.

Voor wie?

Mensen die meedoen met de BeweegKuurGLi hebben een gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico met een BMI >25. Daarnaast gaat het om mensen met een inactieve leefstijl, maar gemotiveerd zijn om dit gedrag te veranderen.

Het GLI-programma

Het traject van de BeweegKuurGLI is totaal 24 maanden, waarbij de eerste 12 maanden de begeleidingsfase betreft. Hierin neem ik je aan de hand mee in jouw leefstijlverandering. In de laatste 12 maanden word je meer ‘losgelaten’ in jouw nieuwe leefstijl en heet de onderhoudsfase. Het programma is een combinatie waarin beweging, voeding en gedrag centraal staan. 

Aanmelden voor GLI

Wil jij je aanmelden voor de GLIbeweegkuur en voldoe je aan de criteria? Ga dan naar leefstijlermelo.nl en schijf je in. Wij nemen dan met het starten van een nieuwe groep contact met je op.