Halloumi salade met gegrilde paprika is een lekkere, lichte en vullende vegetarische maaltijdsalade die ook makkelijk met vlees te maken is.
Ingredienten voor 4 personen:
– 450 gram halloumi kaas
– 2 mango’s
– handje pecannoten (ongezouten en ongebrande)
– 150 gram veldsla
– 200 gram punt paprika
– 200 gram kikkererwten
– 20 cherrytomaatjes
Dressing:
– 4 eetlepels olijfolie
– 2 snufjes komijn
– 2 eetlepels citroensap
– peper en zout
Benodigdheden:
– Grillpan
Bereiding:
1. Verhit de grillpan en besmeer deze met een beetje olie. Grill de gesneden paprika een paar minuten en leg ze apart op een bord. Grill vervolgens de plakjes halloumi. Zorg ervoor dat de paprika en halloumi mooie bruine streepjes hebben.
2. Verdeel de sla over de borden
3. Laat de kikkererwten uitlekken en meng ze door de sla
4. Verdeel dan de paprika en de gesneden tomaatjes over de sla
5. Verdeel de mango en halloumi over de salade heen
6. Garneer de salade met wat pecannoten (deze kan je ook nog een beetje ‘hakken’)
7. Meng de ingredienten voor de dressing door elkaar en besprenkel de halloumi salade hiermee.
Wil je geen vegetarische salade? Vervang dan de halloumi voor kipfiletreepjes of biefstukpuntjes. Eet smakelijk!