Hoe kom jij de feestdagen door?

Men heeft onderzocht dat mensen met de feestdagen ongeveer 6000 kilocalorieën binnenkrijgen op een dag. Wanneer je dan even verder rekent per dag kom je op de volgende rekensom:

1e kerstdag 6000
2e kerstdag 6000
Oudjaarsdag 6000
Nieuwjaardag 6000

Totaal 24000 kilocalorieën

Dat is per dag drie keer meer dan men nodig heeft. En voor een keertje is dat niet erg. Maar wanneer je deze vier dagen bij elkaar optelt kom je toch op een flink bedrag uit.

Het lijkt tegenwoordig wel al alsof we vanaf eind augustus gaan oefenen voor deze feestdagen. Laten we wel wezen, dan liggen de pepernoten al in de winkel. En die zijn vaak moeilijk te weerstaan.

Het blijkt dus dat mensen niet aankomen tussen kerst en oud&nieuw, maar tussen nieuwjaar en kerst.

Wat kun je daar nu aan doen?

Nu je dit gelezen hebt, is er al een stukje bewustwording gaande binnenin je. Dat is de eerste stap van de verandercyclus.
Wees je bewust van het moment dat je al begint met het voorbereiden van deze feestdagen. Heb jij een crush voor pepernoten, koop dan een klein zakje en spreek met jezelf af dat het daarbij blijft. Ook kan het je helpen de pepernoten pas te kopen wanneer de Sinterklaas in het land is gekomen. Want het hoort toch echt bij het Sinterklaas-feest.

Met het schrijven van dit artikel is de Sinterklaas al terug naar Spanje. Op naar de kerst! Ben jij al flink los gegaan met de pepernoten, chocolade letters en andere zoetigheid? Dan is het nu tijd om even pas op de plaats te maken. En je voor te bereiden op het aankomende kerstfeest. Wellicht heb je een etentje gepland, of ga je koken voor je familie. Check nu alvast online naar recepten met veel groente. Beperk sausjes en spreek met jezelf af dat je een keer per dag een kerstkransje uit de boom eet. Want wees eerlijk, alleen het eerste kerstkransje is de lekkerste. Geniet daar extra van.

Datzelfde geldt natuurlijk voor het nieuwjaarsfeest. Een oliebol is ook een oliebol! En een glas champagne is ook een glas champagne. Online zijn ook veel ‘gezonde’ oliebollen-recepten te vinden. Dus leef je uit in de keuken en zet eens iets anders neer. Je buik zal je dankbaar zijn 😊

Fijne feestdagen!

Post navigation