Lachen is gezond, veroorzaak een epidemie

Lach jij weleens naar jezelf?

Kijk jij weleens in je spiegelbeeld en lach je dan?

Zie jij weleens een foto van jezelf waarop je lacht?

En wat zie je dan? Hoe kijk je naar jezelf?

Hoeveel ben jij voor jezelf waard?

En lach je weleens met anderen? Of door anderen? Of misschien wel om anderen?

Wist je dat lachen je immuunsysteem verbeterd! Er worden namelijk meer witte bloedcellen aangemaakt. En die ruimen juist virussen op zodat je beter bestand bent tegen infecties.

Lachen verminderd stress! Stress zorgt ervoor dat je bloedvaten nauwer worden. Door te lachen neemt het stresshormoon cortisol af, waardoor je bloedvaten zich weer kunnen verbreden. Door te lachen komen er in de hersenen de gelukshormonen endorfine, serotonine en dopamine vrij. Die hebben een kalmerend en pijnstillend effect en zorgen voor een ontspannen gevoel.

Lachen zorgt voor een betere conditie en betere ontspanning. Je hartslag gaat namelijk omhoog tijdens lachen. Daardoor wordt je bloed sneller rondgepompt. Ook train je je buikspieren! Heb jjj weleens buikpijn van het lachen? Dan train je dus precies die spieren!

En last but nog least! Je wordt een stuk knapper van lachen! En het zorgt voor verbinding met de mensen om je heen. Door veel te lachen train je ook weer je gezichtsspieren. Door lachen straal je en dat zorgt voor meer zelfvertrouwen!

En…. Lachen werkt aanstekelijk, veroorzaak daarom een epidemie!

Post navigation