‘Laat, wat jij denkt dat een ander over jou denkt, jouw voortgang niet in de weg zitten’.

Ik kom in de coaching veel mensen tegen die hierop ‘nat’ gaan. ‘Wat zullen die sportieve mensen die in de sportschool ervan vinden, dat ik als ‘dikkertje’, ook op zo’n apparaat ga zitten?’ ‘Nee, dat ga ik echt niet doen, terwijl het wel goed voor mij zou zijn’. En zo gaan die gedachtes maar door in het hoofd.

Mijn volgende vraag is dan: ‘Wat trekt jouw naar het sportcentrum?’ En: ‘Voor wie ga jij naar het sportcentrum?’ En: ‘In hoeverre is het belangrijk wat een ander ervan denkt?’ Die vragen zijn niet zo belangrijk. Wat wel belangrijk is, is dat men ziet voor wie zij hun doelen willen bereiken. En op welke manieren dat kan.

Met het maken van nieuwe doelen of het aanpassen van onze leefstijl/gedrag trekken we ons vaak aan wat een ander ervan denkt. En daar laten we ons dan door beïnvloeden. Ben je er net zelf uit dat je wilt veranderen. Wordt je toch in twijfel getrokken, omdat jij voor een ander gaat denken. En dan gaan we ons gedrag weer aanpassen. Maar op het moment dat je het voor jezelf doet en jezelf belangrijker maakt, blijft er maar een ding over! Jouw eigen doelen en het bereiken daarvan. Omring je daarom met mensen die jouw steunen in dit veranderproces. Wees open over wat je wilt bereiken en accepteer dat er mensen zijn die een andere mening/manier hebben.

Dus nogmaals:

‘Laat, wat jij denkt dat een ander over jou denkt, jouw voortgang niet in de weg zitten.’
(Die kan wel op een tegeltje 😉)

Post navigation